Лукойл Академик тренира целогодишно и до сезон 2012/2013 играеше домакинските си мачове от НБЛ в своята зала в Правец. Тя е с капацитет от 500 седящи места и през 2002 г. бе реновирана из основи.

В залата на Лукойл понякога тренират и играят официални двубои баскетболистките на Нефтохимик, националните отбори по баскетбол (мъже и жени), мъжкият волейболен отбор на Нефтохимик, националните отбори по волейбол (мъже и жени).

Клубът на Лукойл Академик има и отлични условия за баскетбол на открито, няколко тартанови игрища, с перфектна настилка, разположени пред самия спортен комплекс в Правец.

Баскетболният дом на Лукойл Академик в Правец е подходящ за състезания по борба, таекуондо, художествена гимнастика, тенис на маса, аеробика. В сградата на комплекса има фитнес, сауна, джакузи, парна баня, тангентор и солариум, възстановителен център, зала за аеробика. Фитнесът е разположен върху 230 кв. м.

Освен баскетболните игрища, на открито комплексът има четири футболни терена, два тенис-корта. На територията на комплекса от 2011 година функционира модерна лекоатлетическа писта, с покритие тартан, отговаряща на всички международни изисквания.

Двата тенис-корта с настилка Грийн сет са със стандартни размери и имат самостоятелни сервизни помещения с отделни входове, електрическо осветление и 240 места за зрители.

Три от футболните терени от тях затревени, а един е с изкуствена трева. Най-новият терен с естествена трева има и изкуствено осветление.На официалния терен, който е непосредствено зад баскетболната зала, и около който е лекоатлетическата писта, има нови трибуни с допълнителни 1 100 седящи места. Така общо местата за сядане около този футболен терен и пистата наброяват  2 200.

Правец се превърна в база за подготовка на националните отбори на България за мъже, младежи и юноши. Първокласната футболна база се превърна и в притегателна за редица елитни европейски клубове

Правец е разположен в една от котловините на Стара планина, на 60 км източно от столицата София. Спортният комплекс се намира на 100 м от центъра на Правец.