Животът на големия Тодор Стойков - събран в клип в негова чест

06.02.2014

Три дни ни делят от церемонията, която ръководството на 11-кратния пореден шампион на България Лукойл Академик организира в чест на своя голям лидер и капитан – Тодор Стойков. Те започва в събота (8 февруари) в 17,15 ч. в залата в Правец, непосредствено преди дербито срещу Левски от НБЛ.

Лукойл Академик иска да направи съпричастни всички фенове на играта, специалисти, представители на медиите, треньорите и играчите на двата отбора с наследството, което Стойков завещава на следващите поколения след себе си. Лукойл ще се опита да събере някои от най-паметните моменти от почти 20-годишната професионална кариера на Стойков в специален клип. Той вече е в процес на изработка.

За целта в залата в Правец ще бъде монтиран видеоекран, така че моментите, белязали живота на Тодор Стойков в Лукойл Академик да бъдат показани и припомнени и пред бившите му съотборници, и пред децата от школата на клуба, за които той винаги е бил пример за подражание.

Старателно подбраните кадри ще минат под музикалния съпровод на великото парче на Фреди Меркюри и „Куин“ – „Show must go on“ (б.а. „Шоуто трябва да продължи“) – песен, която подхожда на голям шампион и роден лидер, какъвто за българския спорт представлява Тодор Стойков.