Виденов преди Химки: Трябва да ги спрем с отборна защита

23.10.2013

"Ще бъде доста труден мач, понеже руснаците знаят, че направиха грешка (б.а. загубата у дома от румънския Плоещ). Въпреки че имат проблеми с контузии, с други неща в клуба, доколкото знам, ние трябва да излезем на 100% и повече. Трябва да ги спрем, да играем по-отборна защита и тогава мисля, че имаме реален шанс", коментира Виденов.

"Трябва да вземем борбата и да вкараме повече от тях. Миналата година играх срещу тях, бяха в по-различен състав и определено бяха по-добри от сега. Ако играем като отбор, мисля че ще успеем", каза още бившият капитан на националния отбор.

“Готови сме психически на 100%. Вече трябва да играем нашата игра и каквото стане. Помня кога за последно зала „Универсиада” беше пълна. Надявам се да е така и утре и да стане един хубав мач", надява се гардът.

"От 2003 година не съм играл в България, освен с националния отбор. Нормално е да се очакват повече неща от мен, даже повече от нормално. Мотивиран съм до крайна степен, още повече ако победим в тези големи мачове с Химки и други такива отбори, мисля че реномето на българския баскетбол ще се вдигне", сподели Виденов.

"Честно казано, приятно съм изненадан от организацията в Лукойл и всичко, което става там. В българските отбори има липса на средства, но в същото време кризата е огромна и в другите държави, които едно време бяха силни – Италия, Испания, така че това, което става в България, е нормално. От друга страна пък мисля, че има доста какво да се подобри. Надявам се нещата да станат доста по-добри от това, което са в момента", каза Филип.

Снимка: Мария Мицова, GONG.BG