Виденов: При победа всичко ще си дойде на мястото

05.11.2013

"Налага се да победим, надявам се да успеем. Има напрежение, разбира се. Има го откакто сме започнали мачовете в Еврокъп. Вече обаче просто няма накъде. Трябва да вземем този мач, После мисля, че нещата ще се успокоят и всичко ще си дойде на мястото", сподели Филип Виденов след края на тренировката на Лукойл Академик ден преди четвъртото изпитание на "студентите" в Еврокъп. Утре българските шампиони се изправят срещу босненския Игокеа в търсене на задължителен успех, който да остави шанс за продължаване напред в турнира.

"Атмосферата в тима е по-добра от мача с Химки насам. Стоим по-добре като отбор, въпреки че в Плевен мачът не бе добър през първото полувреме. Вече играем малко по-отборно, надявам се утре да го покажем", добави екс-капитанът на националния тим.

"През второто полувреме в Плевен нещата се получиха по-добре. Надявам се, че утре мачът ще протече по различен начин. Дано поне е така с четвъртата част, а не както в предните мачове в Еврокъп. Ние се борим за нашето. Сигурен съм, че пък те ще се борят за тяхното. Ние имаме предимство, че играем вкъщи, така че се надявам да успеем да се преборим", коментира още той.

"Просто в предните мачове нямахме структура в последните пет минути - структура и в нападение, и в защита. Трябва всеки да си знае ролята в отбора. Надявам се, че вече ги знаем. Утре ще видим в четвъртата част. Програмата е програма. Фактът, че се задават по-леки мачове, в никой случай не ги прави леки всъщност. Трябва да печелим. Ще имаме повече време да се окопитим като отбор. Бъдещето ще покаже", завърши Виденов.

Снимки: LAP.bg