Виденов: Иска ми се да продължим това, което започнахме

05.12.2015

Филип Виденов пристигна последен в Лукойл Академик, но никой днес не може да си представи този отбор без присъствието на опитния гард. Цел №1 пред ръководството бе неговото задържане, защото Виденов пристигна с уговорката, че ако получи изгодна оферта от чужбина, управата няма да му прави спънки.

Днес Виденов е неделима част от новия облик на Лукойл и със сигурност ще продължи да носи екипа на Академик. Това бе и голямото желание на треньора Тони Дечев.

"Иска ми се да продължим това, което започнахме", лаконичен бе Виденов при стъпването на българска земя. Лидерът на шампионите вярва във възможностите на отбора и в това, че "студентите" могат да минат още едно ниво нагоре в турнира.

"Срещу Макаби беше много тежък мач, защото трябваше да победим на всяка цена. Аз бях контузен, но трябваше да съм на терена. Получи се добре, отборът компенсира всичко. След първия мач, който изиграхме в Русия и който загубихме накрая, очаквах да се класираме. В новата група е по-трудно, но определено имаме сили да продължим напред", каза бившият капитан на националния тим.

Тодор Христов, "7 дни спорт"