Везенков: Забравяме този мач още докато сме тук, в залата

24.05.2014

"Левски е изключително силен отбор в момента. Всяко подценяване, отпускане и всяка грешка от наша страна се наказват. Левски има Брандън Хийт, Лайънъл Чалмърс, Джумейн Джоунс, Майк Уилкинсън - все големи имена в европейския баскетбол. Сега ще забравим този мач и ще го забравим още докато сме в залата. Защото още нищо не сме направили, резултатът е само 1-0", така Сашо Везенков, на когото се пада отговорната задача за втори пореден сезон да води Лукойл към титлата, коментира победата с 98:90 над Левски тази вечер в Самоков.

"Очаквам много повече от всички в отбора си. Всички до един трябва да са готови. Трябва по най-бързия начин да се възстановим и в понеделник да излезем още по-мотивирани, за да спечелим втора победа в серията. Имаме шестима чужденци. Знам кой и кога може да бъде полезен. Димитрис Вергинис дълго време бе болен, но ние разчитаме на него. Тони Уидън страшно се умори и закъсняхме със смяната му днес", призна Везенков.

Той отказа да коментира темата със скандалите, които тресат баскетбола ни в последно време, но загатна, че има мнение по въпроса: "Не мога да защитя отбора на Балкан за това, което се е случило вчера в Ботевград, но и онова, което лично аз видях с очите си по време на четвъртия мач от полуфиналната серия между Балкан и Левски в София, тогава как се отнесоха с публиката на Балкан, мисля, че случилото се вчера в Ботевград дори е малко."

Снимка: LAP.BG