Тони Дечев: Пожелавам си 12 месеца с пълни зали и победи

03.01.2017

“Предполагам, че всички са прекарали новогодишните празници подобаващо, но ние още на 1 януари вечерта вече бяхме на тренировка. Предстои ни изключително важен мач и ще направим всичко възможно, за да го спечелим. Успехът ще ни доближи до евентуално преминаване в следващата фаза на турнира”, заяви треньорът на Лукойл Академик Тони Дечев тази вечер на откритата за медии тренировка в зала "Универсиада" преди предстоящия двубой срещу Донар Грьонинген. 

“Новото ни попълнение Антъни Бийн постепенно навлиза във форма, но му е малко трудно, защото периодът предполагаше доста почивни дни. Досега програмата не позволяваше повече тренировки, но съм убеден, че с всеки един следващ мач ще става все по-уверен."

"Нямаме никакви здравословни проблеми. Всички 12 баскетболисти, които присъстват на тренировката, са здрави и са готови за битка”, допълни наставникът на българския шампион. 

“Ние играем добре, особено във ФИБА Къп. Момчетата успяват да се съберат в тази двубои. Надявам се утре отново да е така и да са концентрирани максимално. Не съм сигурен дали противникът има с какво да ни изненада, но да не забравяме, че те имаха повече време да подготовка от нас, защото от 17 декември не са имали мач в местното първенство. Играят много раздвижен и бърз баскетбол. Смятам, че с добри отборни действия и максимална концентрация би трябвало да се справим”, коментира още той.

Надявам се още повече хора да дойдат на мача утре. Аз това си пожелах в края на миналата година. Искам през следващите 12 месеца да играем пред по-пълна зала и даваме всичко от себе си заради феновете, които ни подкрепят. Но и да продължаваме да побеждаваме”, завърши с усмивка Дечев.

Снимка: LAP.bg