Тони Дечев: Не мога да обвинявам момчетата

18.01.2017

"Сигурно на много места се пропукахме. За да получим 97 точки, вероятно сме били слаби в защита. Аз обаче видях борбеност и желание у момчетата и не мога да ги обвиня в обратното. Направиха всичко възможно, просто противника беше великолепен в стрелбата от тройката", не скри огромното си разочарование от изпуснатата златна възможност срещу Енисей Тони Дечев.

"Имаше и ключови ситуации в края, в които не успяхме да направим добро нападение. Със сигурност в края ни липсва и свежест. В такива ситуации ни трябват малко повече агресия, за да си спечелим някое нарушение и да отидем на наказателната линия, за да можем и да си починем и да вкараме лесни точки", коментира наставникът на шампионите след загубата с 92:97 от Енисей.

"Не сме спирали да търсим нов висок играч, откакто Загорац си замина. Аз съм наясно, че в Лукойл не може да дойде какъвто и да е играч. Опитваме се да намерим такъв, който да си заслужава, а не просто някой за бройка на чужденец, защото е ясно, че българите на тази позиция ги няма. Гледаме играчи, но за жалост или не се разбираме за цената или не сме атрактивна дестинация. Имахме няколко отказа на играчи на ниво, които не искат да играят тук. Желанието ни е да привлечем нов, но не на всяка цена. Моментът беше да помогне сега в тези мачове. Със сигурност сега във всеки следващ двубой този играч ще ни липсва все повече и повече, защото ще се натрупва и умора в момчетата. Тримата високи ще започнат да играят без почти никаква ротация и ще бъде много трудно", сподели Дечев.

"Първо имаме мач със Спартак Плевен, а след това ще мислим за Гронинген. Ще бъде важно какво ще стане в останалите мачове и след това ще знаем какви са ни шансовете да се класираме като най-добър втори. Ще бъде труден мач, наясно сме. Смятам, че днес играхме добре, борихме се, но някакви дребни неща не ни достигнаха. Надявам се и там да се представим така, да имаме самочувствието от победата над тях", завърши треньорът.

Снимки: LAP.bg