Тони Дечев: Не искам да ни бъде лесно, искам да побеждаваме

18.10.2016

Лукойл Академик започна инфарктно участието си във ФИБА Къп през новия сезон със 78:73 след продължение срещу Бней Ерцлия в мач от група F. Треньорът на “студентите” Тони Дечев си отдъхна с облекчение след напрегнатите допълнителни пет минути срещу израелците, които донесоха успеха на неговия отбор.

Мачът бе много напрегнат, но аз наистина съм щастлив. Поздравявам моите момчета, които показаха по-голям характер от съперника. Имахме доста ситуации в двубоя, които можехме да изиграем по-добре и които да ни дадат предимство в резултата. Това можеше да ни донесе спокойствие. Не се получиха нещата по този начин, но в крайна сметка Лукойл показа повече желание”, заяви наставникът на “студентите” пред БНТ.

На този отбор ще му трябват и такива мачове, за да се калява в тежки битки. Случва се играчите да пропуснат сами под коша, но това го отдавам изцяло на напрежението. Те знаят колко отговорно е всичко и това им изиграва лоша шега. Важното е, че днес победата е за нас. Аз не искам да ни бъде лесно, просто искам да печелим”, допълни Тони Дечев. 

Източник: bball.bg

Снимка: LAP.bg