Тони Дечев: Фаворит в групата? Фаворит е моят отбор

17.10.2016

За Тони Дечев и за момчетата му от Лукойл мачът срещу Бней Ерцлия е същински водевил. Победа ще вдъхне самочувствие и увереност на „студентите”, а освен това, израелците са считани и за фаворит в групата. Видимо уморен, но готов за битка, треньорът на българския шампион говори открито за нещата, които го вълнуват в навечерието на първия двубой на отбора му във ФИБА Къп. Утре от 18,30 часа в зала „Универсиада”. Ето и мнението на Дечев:

БНЕЙ ЕРЦЛИЯ
„Подхождаме към съперника с голямо уважение. Бней Ерцлия е типичен представител на израелския баскетбол. Предлага много бърза и динамична игра, съчетана със страхотен атлетизъм на играчите”, бяха първите думи на треньора на Лукойл Академик Тони Дечев след тренировката на „студентите” в зала „Универсиада” тази вечер.

МАЧЪТ Х...
„Имахме време да се подготвим. Направихме анализ и видео, проведохме две тренировки, насочени специално към този мач. Фокусът ни е изцяло към това да намерим верния път към победата. Важно е да спечелим и от психологическа гледна точка, и въобще, стратегически, тъй като това е отбор, който със сигурност ще има важна роля в групата. Ако ние го победим, след това ще ни бъде много по-лесно да се класираме напред в турнира”, допълни наставникът на родните шампиони.

ИМА ЛИ ФАВОРИТ?
Според Дечев, фаворит в групата на Лукойл Академик, е...Лукойл Академик: „Аз твърдо вярвам, че фаворити в нашата група наистина сме ние. Трябва оттук нататък да направим всичко възможно, за да защитим това мое мнение с игра и с резултати.”

ЗА ПУБЛИКАТА...
„Обстановката по време на мача с Рилски спортист за Суперкупата бе великолепна. Залата бе пълна и усещането за всички бе приятно. Мисля, че с добра игра и с победи можем отново да накараме хората да ходят редовно на баскетбол, но това зависи единствено от самите нас”, категоричен бе треньорът на Лукойл. 

СИЛНИТЕ ЧЕРТИ НА ИЗРАЕЛЦИТЕ...
„Съперникът ни има шестима американци в състава. Трима от тях са бивши играчи от отбори от НБА. Отличават се видимо от останалите като умения и качества. Безспорно те са водещите им фигури. Като индивидуалности не бихме могли да се сравняваме. Не бих могъл да ви кажа, че ние като индивидуалности ги превъзхождаме, но това не означава, че като отбор сме по-слаби. Вярвам, че с повече характер и с повече мислене, атлетизмът може да бъде победен. Просто са необходими малко хитрини в ръкавите. Дано ги покажем.”

СЛАБОТО МЯСТО НА ИЗРАЕЛЦИТЕ...
„Допускат много грешки. Опитват се да играят много бързо и атрактивно. Ако успеем да се възползваме и да се справим с тази бърза игра, ако не допуснем да ни вкарват лесни кошове, това би било добре за нас. Очаквам да играят с доста нисък състав и това може да ни даде и леко предимство в подкошието. Надявам се да спечелим борбата, защото това би било предпоставка да спечелим и мача.” 

ФОРМАТА НА ДАНИ ГИБСЪН...
Дани Гибсън е най-коментираното име в селекцията на Лукойл. Заради колебливото му начало мнозина дори съзряха скорострелно освобождаване на американеца от отбора. Гардът, който дойде с репутацията на баскетболист №1 в силната полска лига през миналия сезон обаче взе, че ги опроверга. Остава да продължи силната си серия и утре срещу израелците. 

Ето и какво сподели по темата с неговите изяви човекът, избрал го да дърпа конците в състава на Лукойл – Тони Дечев: 
„Той просто вече е този Дани Гибсън, който ние познаваме. Той е добър играч. Вероятно му трябва повече време, за да свикне на новото място.”

Снимки: LAP.BG