Тодор Стойков с емоционална церемония в Правец

08.02.2014

На емоционална церемония и пълни трибуни в Правец, Лукойл Академик отдаде чест на своя капитан Тодор Стойков като вдигна фланелката му с №15 върху стената на залата, в която варненецът отдаде 12 години от кариерата си.
 Пред погледа на семейството на 36-годишния лидер, родителите му, съпругата и синовете му, Стойков получи топло изпращане от клуба, за който спечели 11 от 13-те шампионски титли и 6 от 9-те Купи на България в 19-годишната си кариера.
 
Президентът на Лукойл Академик Валентин Златев награди Стойков с почетен плакет с надпис: "Ти завинаги оставаш нашият капитан".
 
Шефът на федерацията Георги Глушков му връчи златната значка на БФБ, приз за цялостен принос даде на капитана и Иван Ценов от името на НБЛ.
 
Треньорът на Левски Константин Папазов, както винаги бе най-колоритен. Той дари легендата с чаша с последната им обща снимка заедно, от финала на първенството миналото лято, гравирана с надпис:
"Благодаря ти, че си част от моя живот", както и с фланелка на Левски с №1 и с надпис: "На човека с най-много победи над Левски."
 
15 деца от най-малката възраст на Лукойл, облечени с тениски със своите фамилии, но с №15 върху гърба, разплакаха капитана с 15-те си послания:
 
"Ти си нашият капитан, нашият лидер, нашият пример", "Искам да имам твоето сърце", "Искам да вкарвам тройки като теб" и т.н. Две от тях, излъчени след ожесточена отборна игра в петък вечер, имаха честта да дръпнат платното, с което бе закрита фланелката върху стената.
Снимки: LAP.BG