Тодор Стойков: Основната промяна в Лукойл са българските играчи

05.12.2015

Спортният директор на Лукойл Академик Тодор Стойков се прибра изключително доволен от Израел, където шампионите победиха със 77:72 Макаби Ришон и се класираха за следващата фаза на турнира ФИБА Къп.

"Успяхме да се класираме напред в една изключително тежка група. В Израел играчите показаха потенциал и манталитет на победители в държава, в която баскетболът е религия, а отборът, срещу който играхме, е на първо място в местното първенство. Хубаво е да се отбележи, че Лукойл продължава напред и ще играе минимум още 6 мача", коментира легендата на клуба.

"Това, че сме се класирали в следващата фаза, не може да ни задоволява. Треньорите са млади и амбициозни и се надявам да продължаваме да побеждаваме. Основната промяна в отбора през тази година е ролята на българските играчи, които често решават мачовете на тима и в Европа", допълни баскетболист №1 на Лукойл Академик за всички времена.

Стойков призна, че идеята му преди началото на сезона е била да се разчита на почти изцяло български състав. "Радвам се, че едно младо момче с изключителен потенциал (б.а., Павлин Иванов), което беше в дупка в последните 1-2 години, го взехме при нас и играе добре. Другите момчета също играят важна роля в нашия отбор, това е идеята. Искаше ми се по друг начин да се развият нещата през лятото, но се надявам тези, които не успяхме да привлечем през лятото, да повярват в моите виждания и догодина да си ги вземем", сподели още варненецът.

Тодор Христов, "7 дни спорт"