Тандемът Виденов - Костич се събра след 3-годишна пауза

14.10.2013

Филип Виденов и новият старши-треньор на Лукойл Академик Оливер Костич са добри познати. Българинът работи със сърбина през сезон 2009/2010, когато носи екипа на Цървена звезда. Тогава Костич кара своята втора година като асистент в щаба на "звездашите".

През 2008-ма младият специалист е в екипа на Светислав Пешич, но той напуска, а на негово място идва друго голямо име в професията - Ацо Петрович. Костич продължава работа в Цървена звезда съвместно с Петрович, а Виденов играе водеща роля в отбора.

В 19 мача в Адриатическата лига Виденов има средно по 13,9 точки, 3,2 борби, 2,4 асистенции (55% успеваемост за 2 точки, 45% от тройката). В Юрокъп Филип записва средно по 8,9 точки, 2,7 борби и 1,7 асистенции в 12 мача за тима, на който Оливер Костич е помощник-треньор.

Тандемът се разделя през март 2010 г., когато Виденов се мести в друг сръбски клуб ФМП Железник, а през лятото Костич преминава в Жалгирис. Този негов трансфер ще му попречи да влезе и в щаба на мъжкия национален отбор на България, в който вече е обявен след препоръка на легендата Светислав Пешич.

Снимки: Мария Мицова, GONG.BG