Тъкър преди Игокеа: Трябва да вярваме повече един на друг

05.11.2013

Най-важното изпитание за Лукойл Академик в Еврокъп предстои в сряда. "Студентите" ще приемат босненския Игокеа в столичната зала "Универсиада" в търсене на първи успех в Група Е на втория по сила турнир на Стария континент. Победа утре би запазила шансовете за продължаване напред, поражение пък би стопило възможностите на българските шампиони до кота нула.

Ето какво сподели един от водещите играчи на Лукойл Академик Аландо Тъкър след тренировката на "студентите" в "Универсиада" по-малко от 24 часа преди двубоя:

"Чувствам се добре. Предстои ни наистина тежък мач, но в същото време и много важен. Това е възможността ни да запазим шансовете си за продължаване в Еврокъп живи. Мисля, че всички са максимално концентрирани. Много е важно да спечелим утре. Наистина много, много важно. Със съотборниците ми си говорим много за предстоящата среща. Това е последната ни възможност. Всички ние го знаем", сподели бившият баскетболист на Финикс Сънс и Минесота Тимбъруувс пред BBALL.BG.

"Ние сме съвсем нов отбор. Ако се вгледате по-внимателно, ще го забележите и вие. Все още се опознаваме. В предишните мачове, мисля, че напрежението ни се отрази. Някои от нас се опитаха да поемат прекалено голяма отговорност, включително и аз самият. В последния ни мач обаче добавихме повече движение в играта си, тепърва ще подобряваме нападението си. Професионалните спортисти обичаме да играем под напрежение. От нас обаче зависи как ще ни повлияе то", категоричен бе Тъкър.

"Може би ни липсва малко химия и още малко доверие. Трябва да си вярваме един на друг малко повече. И в защита, и в нападение. Треньорът е нов, играчите са нови, затова трябва да се научим да си вярваме. Момчетата са страхотни. Всеки на мое място би се гордял да се бори наравно с момчета като тези тук", завърши крилото.

Снимки: LAP.bg