Тъкър: Мачът в Румъния е толкова важен, колкото всички останали. Плоещ е силен, но не и непобедим отбор

12.11.2013

Американецът Аландо Тъкър е сред онези баскетболисти, от които се очаква да поведат отбора на Лукойл Академик към победа в трудното гостуване на румънския шампион Асесофт Плоещ. На път към северната ни съседка, бившето крило от НБА коментира ситуацията около Лукойл Академик и настройката на "студентите" така:

"Мачът, който ни предстои в сряда е също толкова важен, колкото важни за нас бяха всички предишни двубои, които уви, бяхме близо, но не успяхме да спечелим. Срещата в Румъния е нашата последна възможност да оставим живи шансовете си в Европа и сме длъжни да играем така, че да съххраним тази възможност. Това бе нашата цел преди началото на сезона, това нашата цел и сега, въпреки тежкото положение, в което изпаднахме", заяви американецът.

"Съперникът ни е силен отбор, с много силно домакинство и ние подхождаме с необходимото уважение към него, но в същото време това е отбор, който може да бъде победен, дори като гост. Трябва да сме на ниво, да дадем максималното, на което сме способни. Не отделно и само някои, а всички до един и всички заедно", допълни Тъкър на път към Румъния.

Лукойл Академик и Плоещ излизат утре от 19,30 часа българско време.

Снимка: LAP.BG