Студ и минусови температури чакат шампионите в Латвия

12.01.2016

Студ и температури между минус 10 и минус 15 градуса очакват баскетболистите на Лукойл Академик в Латвия. Рязката смяна на климата тревожи баскетболистите и ръководството. У нас рано тази сутрин термометрите показваха +10 градуса.

Избраниците на Тони Дечев, някои от които все още не са напълно оздравели след изкарания тежък грип с висока температура прибраха в саковете за Вентспилс най-дебелите си якета и шапки.

На антибиотици от няколко дни е гардът Бранислав Ратковица. Сърбинът се е почувствал зле след успеха над Нимбурк в сряда и вирусната инфекция го е повторила. Той бе оставен да почива срещу Ямбол. В същото положение е и треньорът Тони Дечев.

Филип Виденов замина в традиционно добро настроение, но за него е ясно, че ще излезе срещу Вентспилс на инжекции. Лидерът на Лукойл Академик страда от контузия в петата, заради която пие противовъзпалителни и има нужда от почивка, за да отшуми травмата. Бившият гард на Реал Мадрид, Севиля, Проком Трефл, Цървена звезда, Нижни Новгород и др. обаче бе съхранен от треньорския щаб като не влезе нито за минута срещу Нимбурк и Ямбол.