Стойков: Ще обявя решението си след разговор с президента

03.06.2013

Петият мач от финалната серия в НБЛ между Лукойл Академик и Левски, завършил с 86:81 в Правец, може би е последен в изключителната кариера на капитана Тодор Стойков. На 36 години той вдигна 10-ия си трофей за шампион в първенството с фланелката на Лукойл и се оттегля със златен дубъл след като на 1 март в родния му град Варна помогна на своите да се поздравят и с купата на страната.

Съотборниците понесоха Стойков на ръце след края на двубоя и го хвърлиха ритуално във въздуха. Емоциите взеха връх и капитанът се разплака, прегръщайки трофея за шампион на България. Пред медиите Стойков отказа официално да обяви намеренията си.

"Ще обявя решението си след разговор с президента на клуба г-н Валентин Златев. Да бъдеш част от отбора на Лукойл Академик трябва да се заслужи, да се извоюва, а аз съм човек, който отлично познава възможностите на тялото си, в отбора има много талантливи млади момчета, бъдещето пренадлежи на тях", недвусмислено обяви Стойков.

"Доста трудно стигнахме до тази титла. Мисля, че тя бе заслужена. Орисията ми явно е била такава - да съм шампион в собствената ми зала. Щастлив съм наистинa. Хвърлихме много усилия за шампионската титла и затова тя е толкова сладка. Когато има щастлив край, всичко е наред. Всяка титла е важна, но след такава серия, тази е особено важна", каза още лидерът.

"Отпаднахме по глупав начин от евротурнирите - от отбор, който бе по-слаб от нас. Целите пред нас бяха шампионската титла и Купата на България и ние го постигнахме. Бяхме обещали на президента Валентин Златев и на цялото ръководство", върна се назад към отстраняването на Лукойл от Будучност в Еврокъп през декември Стойков.

Снимка: SPORTAL.BG