Сръбски специалист цеди сили на Лукойл Академик

31.01.2013

Пот се лее от шампионските чела на баскетболистите на Лукойл Академик. Момчетата се подготвят по специално изградена за тях програма за физическа подготовка, изградена от сърбина Саша Яковлевич. Той е сред добре познатите кондиционни треньори в Европа, със сертификат от Международната федерация.

Саша Яковлевич е добре познат и у нас от периода, в който работи в Лукойл като част от екипа на Желко Лукаич преди пет сезона. В момента Яковлевич е начертал програмата на студентите, която трябва да спазват, съобразена с предстоящите им мачове и от НБЛ, и с предстоящия турнир за купата на страната в края на февруари и началото на март.

Баскетболистите на Лукойл се трудят здраво и изпълняват заръките на специалиста, макар че им идва доста нанагорно. Всеки от тях обаче стиска зъби в името на поставената от ръководството задължителна цел за златен дубъл през сезона.

"Тежко им е на момчетата, но Саша Яковлевич е доказано име, към което се обърнахме да ни помогне в труден за нас момент. Смятам, че неговите съвети ще ни помогнат много да влезем в по-добра физическа форма", коментира изпълнителния директор и треньор на Лукойл Академик Сашо Везенков, на когото в събота му предстои ново гостуване със студентите, този път на Черноморец в Бургас.

Д-р Саша Яковлевич е професор, който работи към структурите на ФИБА от 2002 г. Дипломира се в специалност "Технология на спортната тренировка" от университета в Белград, факултет "Физическо възпитание и спорт".