Шампионите се сбогуваха с Европейската купа на ФИБА

27.01.2016

Лукойл Академик отпадна от по-нататъчно участие в Европейската купа на ФИБА. В мач от пети кръг на Топ 32 шампионите на България допуснаха трета поредна загуба, този път като гости на Нимбурк със 78:85 в Чехия.

На "студентите" им трябваше задължителна победа, за да съхранят живи шансовете си до последната седмица от надпреварата. С този успех Нимбурк остава в голямата игра за разпределение на местата за 1/8-финалите, но на чехите ще им е нужна още една вярна стъпка, след седмица над лидера в групата Антверп.

Донел Тейлър стана най-резултатен за Академик с 18 точки, 16 вкара Филип Барович, но центърът бе лимитиран до едва 2 борби под коша. С по 13 точки се отчетоха Желко Шакич и Павлин Иванов. Хърватинът грабна и 14 борби, но пропусна най-важните наказателни удари в последните минути на двубоя.

"Студентите" пропиляха девет наказателни удара, Филип Виденов въобще не влезе в игра, както се очакваше и предварително. Той ще бъде оставен напълно да се възстанови, а същото важи и за останалите в България Крис Минков и Тенчо Банев. За Нимбурк Майкъл Диксън бе най-резултатен с 23 точки.

СТАТИСТИКА ОТ НИМБУРК - ЛУКОЙЛ