Шампионът потегли за Румъния, ето групата от 12-те за мача срещу Асесофт Плоещ в сряда

12.11.2013

Баскетболистите на Лукойл Академик потеглиха към Румъния рано тази сутрин. Шампионите ще изминат разстоянието от Правец то град Плоещ с клубния автобус на отбора. В сряда от 19,30 часа българско време "студентите" излизат срещу първенеца на северната ни съседка Асесофт Плоещ в мач от пети кръг на Група Е в Юрокъп.

Лукойл Академик ще бъде воден в този двубой от досегашния помощник-треньор Мирослав Ралчев. Продължават и разговорите за привличането на нов старши-треньор, който ще бъде оповестен в най-кратки срокове. Миналата сряда Лукойл се раздели със сръбския наставник Оливер Костич след като тимът инкасира четвърта поредна загуба в Европа тази есен.

Ето и групата от 12-те, която Мирослав Ралчев води в Румъния: Божидар Аврамов, Девин Уайт, Димитрис Вергинис, Филип Виденов, Аландо Тъкър, Крис Минков, Александър Янев, Киерън Ачара, Тенчо Банев, Юре Лалич, Николай Колев, Павле Марчинкович.

В групата за срещата има само една промяна в сравнение с домакинството на босненския шампион и полуфиналист в Адриатическата лига миналия сезон Игокеа. След вирусно заболяване, в състава се завръща младата надежда на клуба Крис Минков.

Снимка: LAP.BG