Седма победа за Лукойл Академик в България (видео)

03.12.2016

Лукойл Академик постигна седма победа от началото на сезона в НБЛ след като се наложи, макар и трудно над Рилски спортист с 94:90 като гост в Самоков.

Шампионите са недосегаеми на върха във временното класиране само с една загуба от изиграните дотук 8 кръга, а по програмата, през идната седмица те почиват. Следващата им изява в лигата у нас е на 17 декември срещу Академик в Пловдив. До Нова година пък на "студентите" предстои само още едно домакинство - на Балкан на 22 декември в Правец.

Срещу Рилски спортист Максим Корниенко отбеляза 24 точки за успеха, Дани Гибсън добави още 22, а Стив Зак стана третият, минал двуцифрения точков актив за Лукойл с 12 точки на сметката си. Ненад Делич оглави листата на реализаторите за Самоков с 21 точки, Йордан Бозов остана с една по-малко.

Срещата ще се запомни със скандалното изгонване на Христо Захариев, който бе санкциониран с директна дисквалификация от съдията Калоян Костов. Реферът използва като мотив за решението си сблъсък между него и Захариев, който обаче не се забелязва на видеозапис от камерите. Дисквалификацията е абсолютна подигравка към национала и към щаба на Лукойл.

Рилски е трети в подреждането на НБЛ с 4 победи и 3 поражения.

СТАТИСТИКА ОТ РИЛСКИ СПОРТИСТ - ЛУКОЙЛ АКАДЕМИК

Снимка: LAP.bg

Тук може да видите репортаж от двубоя в Самоков: