Сашо Везенков: Със Стойков в Лукойл приключва цяла ера, той винаги ще бъде един от нас

11.09.2013

"С отказването на Тодор Стойков приключва цяла ера в историята на Лукойл Академик. Всички успехи на отбора, всички покорени върхове и постижения, до които сме издигнали името на нашия клуб през последното десетилетие са свързани с Тодор Стойков. Единственото, което ние трябва да направим, е да му благодарим за отдадеността и годините, в които той бе наш лидер, реализатор и капитан", заяви Сашо Везенков - изпълнителен директор на Лукойл Академик.

"В българския баскетбол има недостиг на характери като този на Стойков. Ние имаме нужда от бойци, от борци, от победители. Той бе такъв. Напоследък все по-често в България се играе не за победи и резултати, а за забавление. Стойков трябва да служи за пример на следващите ни поколения и ние, в Лукойл Академик ще продължим да се осланяме на неговата помощ и на неговата диря", допълни Везенков.

"В живота всичко си има начало и край. Стойков оставя почти 20 години от живота си в баскетбола, половината от тях в Лукойл Академик. Ще бъде трудно и тежко, но ние ще трябва да продължим напред и отново да бъдем на ниво, да преследваме високи цели и да държим високо вдигната летвата. От днес нататък се отваря нова страница в клубната история", каза още директорът.