Сашо Везенков: Никой не ме е ограбвал така, както направиха съдиите на последния мач в Самоков

27.05.2014

Силно афектиран от разигралите се поредни грозни сцени с участието на треньора на Левски Константин Папазов бе директорът и треньор на Лукойл Академик до края на сезона Сашо Везенков. Наставникът на "сините" първо обвини шампиона, че в продължение на 11 години неизменно печели само с помощта на арбитрите, а след това безцеремонно отиде при група футболни ултраси, докарани с автобус от София за мача в Самоков и им даде сам тон, за да скандират вулгарни изрази по адрес на Везенков.

"Няма да коментирам повече действията и поведението на Папазов. Нека го направят тези, които ръководят българския баскетбол. Ако за тях това е нормално, за мен отдавна нещата са извън контрол.

Аз обаче ще коментирам съдийските грешки, които след като изгледах запис от втората среща с Левски считам, че трябва да бъдат извадени на показ", закани се Везенков.

"Трябва да се видят от всички - публика, медии, специалисти, съдии, ръководители. И нека всички те да коментират кой е ощетения отбор? Защото при победната атака на Левски Чалмърс е извън игрището и има 100-процентов аут. Защото преди атаката на Чалмърс има 100-процентови крачки на Джумейн Джоунс. Защото има 100-процентов чадър на Аландо Тъкър, както има и 100-процентово нарушение в нападение на Джоунс срещу Тъкър по брутален начин. И накрая да излезе Папазов и да каже, че ако Левски бе паднал това щеше да бъде ПЛАДНЕШКИ ГРАБЕЖ", коментира директорът.

"Извинявайте, но всичко си има граници. Това е връх на наглостта и нахалството. Това е връх на сладоледа от подпиране на отбор във финална серия. Никога не съм молил съдия да ни помага. Винаги съм искал да се свири 50 на 50. Мога да говоря още много-много дълго, но се стягам за среща с президента на федерацията Георги Глушков и искам той да изгледа с мен запис от мача", завърши Везенков.

Снимки: LAP.BG