Сашо Везенков: Момчетата доказаха, че наистина могат

20.11.2013

"Темпото беше малко бавничко, но важна е победата и то с точната разлика", щастлив бе директорът на Лукойл Академик Сашо Везенков след победата над Апоел Ерусалим със 76:63.

"Когато отборът не иска да играе, не може всички да се сменят, а се сменя треньорът. Пак казвам, тази селекция е правена от Оливер Костич. Явно Галанис промени психологията, довери се повече на своите помощници и стана колектив", убеден е Везенков.

"Виждате колко и какво играеше Аландо Тъкър преди и какво прави сега. Той нямаше добър мач в Европа преди последните два. Напълно е възможно баскетболистите да не са искали да играят преди. Те играят за пари, за фланелката, както се казва и в много малък процент, играят за треньора. Когато този процент го няма, разберете, че нищо не може да стане", допълни Везенков.

"Трябва да сме реалисти. Говорих с треньора, ще погледнем мача още веднъж. Води се диалог, а това е много важно. Наистина се надявах да победим. Очаквах да спечелим, но съм приятно изненадан от разликата", каза още той.

"Въпреки лошия процент при далечната стрелба ние победихме. От тук нататък ще е по-добре. Момчетата показаха, че могат. Знам от какво има нужда отбора, но това трябва да е изключително като ниво. Добър играч, който да даде разликата. Това е отборът. Показаха в последните два мача, така че да са спокойни", завърши директорът.

Снимки: Любомир Асенов, LAP.BG