Попович дебютира за Лукойл днес, вижте го как играе (видео)

19.01.2013

Последното ново попълнение в редиците на шампиона Лукойл Академик - Боян Попович, ще дебютира за новия си клуб още днес, съобщава официалният сайт на студентите в интернет lukoilacademic.net. 29-годишният сърбин е картотекиран и се очаква да се появи титуляр в двубоя срещу Черно море. Мачът е днес от 18,00 часа в спортния комплекс в Правец.

Боян Попович тренира с новите си съотборници от началото на седмицата. Чувства се добре, навлиза постепенно в добра спортна форма и е амбициран да се представи добре и да защити репутацията си на играч от европейска величина.

Сърбинът почти сигурно ще излезе титуляр в петицата на Лукойл, като на него ще му бъдат поверени задачите да организира и командва нападението на Академик. До момента тези функции бяха в ръцете на американеца Брандън Хийт, но занапред той ще бъде преместен повече на поста шутинг гард, тъй като от участието на Лукойл в Еврокъп се видя, че на Хийт му е трудно да бъде в ролята на типичен плеймейкър.

Заради контузии, все още извън състава на Лукойл Академик продължават да бъдат двама - капитанът Тодор Стойков и националът Божидар Аврамов. Мачът срещу варненци обаче е и своеобразен дебют начело на отбора на доскорошния помощник на освободения преди седмица от поста Марин Докузовски - Мирослав Ралчев.

Предлагаме Ви видео на Боян Попович от последния му сезон с екипа на Цървена звезда.