Победа над Енисей превръща Лукойл в едноличен лидер

17.01.2017

Преди сблъсъка между Лукойл Академик и Енисей в сряда в София, поглед към временното подреждане в Група P на Европейската купа на ФИБА показва, че и руснаците, и българите, имат равен брой победи и загуби, съответно 3-1. Енисей обаче държи първата позиция в момента, заради по-добра точкова разлика от +45 срещу +26 за „студентите”. Освен това, епизод 1 в Красноярск завърши с триумф на домакините – 92:71 на 21 декември миналата година.

Лукойл ще влезе в мача със самочувствието на колектив, който няма друга загуба, освен тази в Красноярск и на отбор, който от началото на втората фаза на турнира не бъркал на свой терен – победи над Бенфика (84:72, 14 декември 2016 г.) и над Грьонинген (88:62, 4 януари 2017 г.) в зала „Универсиада”. Само преди седмица пък селекцията на Дечев надви и Бенфика като гост в Лисабон.

В същото време Енисей допусна изненадваща грешна стъпка в 4 кръг, при това, на своя територия от холандския първенец Грьонинген – 67:81. Това бе първата загуба за отбора, воден от Олег Окулов в група P. На практика Грьонинген направи услуга на Лукойл. Сега и Академик остава да си свърши своята работа и да спечели в София. Ако успее, то ще се превърне в едноличен лидер и ще изпревари Енисей с победа повече.

Снимка: LAP.bg