Павлин Иванов: Тръгнахме лошо в защита

18.10.2015

Павлин Иванов е едно от новите лица в шампионския облик на Лукойл Академик този сезон. Той обаче не е ново лице в българския баскетбол, където от него се очаква да се превърне в един от лидерите не само на клубния си отбор, но и на националния тим в близко бъдеще. Роля, която не му е чужда от времето, в което бе сред основните реализатори на своята възраст в Европа и капитан на младежката селекция до 20 години.

Срещу Академик Пловдив Павката реализира 12 точки и открадна 5 топки в защита. Лично той не бе особено доволен от себе си и предпочете да остане критичен в изказванията след успеха със 101:56.

"Лесен мач като цяло за Лукойл. Академик Пловдив са млад и перспективен отбор, имат голям потенциал, но им предстои много работа. Срещата обаче не започна добре за нас, защото тръгнахме лошо в защита и не пазихме един на един, каквато бе една от поставените ни предварително задачи. Вкараха ни повече от 20 точки само за първата част. Впоследствие все пак се коригирахме и нещата постепенно си дойдоха на мястото, а съперникът ни вкара 56 точки за целия двубой."

Снимка: LAP.bg