Пак драма, но този път победа за Лукойл и бронз в Драма

29.09.2013

Лукойл Академик се пребори за бронзовите медали на турнира по случай 100-годишнината от основаването на гръцкия град Драма и разочарова едноименния тим на домакините със 77:76 (21:23, 34:46, 58:64) в мача за 3-4 място.

Капитанът на Великобритания Киърън Ачара бе най-резултатен за шампионите с 14 точки. С 13 точки завърши другото чуждестранно оръжие на студентите Юре Лалич. С по 9 точки на сметката си завършиха срещата крилата Аландо Тъкър и Александър Янев.

Ето и всички точки, реализирани от играчите на Оливер Костич срещу Драма: Киерън Ачара 14, Юре Лалич 13, Аландо Тъкър 9, Александър Янев 9, Девин Уайт 7, Димитрис Вергинис 7, Божидар Аврамов 7, Крис Минков 5, Павле Марчинкович 4.

Лукойл Академик бе в ролята на догонващ в продължение на 30 минути.

Преднината на Драма скочи на 21 точки в началото на второто полувреме и явно домакините решиха, че вече са отказали гостите от мераците им за обрат и за успех. Това обаче бе далеч от истаната, защото битката тепърва предстоеше.

Студентите взеха методично да топят разликата и да се доближават до гръцкия си противник.- На терена замириса на дерби в последната четвърт, а кошът на победата за Лукойл отбеляза Давин Уайт.

Американецът прониза гърците с тройка за 76:75 секунди преди сирената на редовното време.

Баскетболистите на Драма се втурнаха отчайващо да обърнат резултата в своя полза, но време летеше. Лазарич Джоунс се вдигна от тройката, но не сполучи и това бе всичко. Академик развали празника на домакините в двубой, в който може да се гордее, че воюва до последно и показа характер.