Оливер Костич: Виденов е богатство за всеки треньор

14.10.2013

"Разбира се, че вие тук, всички българи, вие трябва да обичате и да уважавате спортист като Филип Виденов. Този баскетболист обаче е добре известен и уважаван не само в страната ви, а в цяла Европа. Виденов е богатство за всеки отбор и няма треньор, който да не е щастлив да го има в състава си", заяви старши-треньорът на Лукойл Академик Оливер Костич на откритата тренировка на студентите тази вечер в Правец.

Тя съвпадна и с подписването на договор до Нова година на бившия капитан на националния тим със студентите. На този етап ангажиментите на Виденов към клуба са докато Лукойл има двубои в Еврокъп.

"Няма да намерите треньор, който да ви каже, че всичко му е наред, че времето му е стигнало да свърши всичко, което си е поставил като задачи и цели и че няма нито един проблем, над който да разсъждава. Аз не правя изключение, но гледам позитивно на нещата, обичам и държа да се работи съвестно и сериозно и вярвам, че ние го правим и това ще ни изведе на прав път", каза още сърбинът.

"Имаме най-тежката програма от всички отбори в нашата група в Еврокъп, но не се оплакваме. Този, който е тръгнал да излиза от групата, не може да си избира мачовете, в които да победи и да ги нареди така, както желае. Ще се борим, наясно сме с отговорността, която носим", закани се ученикът на легендата Светислав Пешич.

Източник: bball.bg

Снимка: LAP.BG