Оливер Костич: Това е добър урок за моите баскетболисти

10.10.2013

"Това е баскетболът. Хубав баскетбол за всички. Честита победа на Рилски спортист. Видя се, че искаха победата малко повече от нас. Имаха повече желание да победят. Това е добър урок за моите баскетболисти", заяви след загубата с 83:85 от Рилски спортист старши-треньорът на шампионите Оливер Костич.

"Ние се готвим за Юрокъп. Този турнир е най-важен за нас. За първи път играем в България, защото досега бяхме неизменно в чужбина. Мисля, че вървим в добра посока. Имаме прогрес и стига да се опазим от контузии, ще сме готови за първия мач", допълни треньорът.

"Надявам, че се прогнозата, че Янев ще е готов за тренировка в неделя, ще се окаже вярна. Не всичко е в наши ръце. Лалич трябва от утре да тренира с нас", призна ученикът на легендата Светислав Пешич след мача в "Универсиада".

"В нашата група няма леки отбори. Може да няма толкова големи имена, но има трудни съперници. Вижте Игокеа. Опитен отбор, който през миналия сезон стана шампион в редовния сезон на Адриатическата лига. За Апоел и Химки няма смисъл да говорим, така че мисля, че ще е интересно и ще се играе докрай. Трябва крачка по крачка да се борим и се надявам накрая да имаме успешен резултат. Още мислим за състава. Трябва ни още един баскетболист, но засега нямаме решение", заяви Костич относно съперниците на Лукойл в Група Е на Юрокъп.

Снимки: Илиан Телкенджиев, LAP.BG