Новото оръдие на Лукойл Академик Давин Уайт пристигна и проведе индивидуална тренировка в Правец (видео)

16.09.2013

Последното ново име в лятната селекция на Лукойл Академик Давин Уайт вече е на българска земя. 186-сантиметровият американец кацна вчера в София. Привечер той проведе първата си тренировка като част от екипа на шампионите. Гардът тренира индивидуално в Правец докато съотборниците му участваха на турнир в гръцкия град Флорина.

Днес 32-годишният гард ще отпътува към Македония, където ще се събере с отбора на Лукойл Академик. Ръководството на клуба прецени, че е по-добре баскетболистите да не се връщат до България след края на надпреварата във Флорина, а да се отправят към своята следваща спирка - Охрид.

Давин Уайт идва в Лукойл Академик като реализатор №1 на Германия за изминалия сезон със 17,3 точки средно в 36 мача за Финикс Хаген. Американецът е избран и за най-добър гард на последната година в Бундеслигата, той е в Идеалната петица на сезона и в отбора на най-добрите защитници в немското първенство.

Това е първата част на най-доброто от Давин Уайт в Германия през 2012/2013:

А това е втората част с изпълненията на американеца в Бундеслигата, които си заслужава да видите, за да оцените възможностите му в нападение: