Николай Колев смени контузения Тенчо Банев за Вентспилс

12.01.2016

Една принудителна промяна направи за турнето в Латвия старши-треньорът на Лукойл Академик Тони Дечев. На мястото на контузения капитан Тенчо Банев в състава бе включен Николай Колев. Банев, който страда от контузии в гърба и в коляното не игра при победата над Нимбурк в сряда в Ботевград за Европейската купа на ФИБА и след това пропусна домакинството на Ямбол от НБЛ в събота в Правец. 

Колев пък се завърна след почти 10-месечно отсъствие именно в двубоя срещу Ямбол като остави добри впечатления с изявите си. Центърът се възстановяваше от операция на коляното. За последно юношата на Черно море игра в мач от евротурнирите с екипа на "студентите" в края на 2013 година.

На антибиотици от няколко дни е и гардът Бранислав Ратковица. Сърбинът се почувства зле след успеха над Нимбурк и вирусната инфекция го повтори. Той бе оставен да почива срещу Ямбол. В същото положение е и треньорът Тони Дечев. Както е известно, седем баскетболисти на "студентите" бяха повалени от вирус около Нова година, някои от тях дори записаха престой в болница, където бяха поставени на системи. 

Филип Виденов замина за Вентспилс в добро настроение, но за него е ясно, че утре излиза на инжекции. Лидерът на Лукойл страда от контузия в петата, заради която пие противовъзпалителни и има нужда от почивка, която в момента няма как да му бъде дадена. Бившият гард на Реал Мадрид, Севиля, Цървена звезда, Нижни Новгород и др. бе съхранен от треньорския щаб като не влезе нито за минута срещу Нимбурк и Ямбол.