Марко Попович: На терена парите не играят, там има 40 минути, в повечето случаи победител излиза сърцето

23.10.2013

"Познавам треньора Оливер Костич, работили сме заедно и го уважавам изключително много. Научил съм много от него и тая огромен респект към него. Знам, че утре ще играят здраво в защита през всичките 40 минути. Имат опитни играчи, а познавайки треньора, този отбор няма да е лесен противник", заяви един от най-опитните в състава на Химки Марко Попович.

"Парите нямат значение, те не играят на терена. На паркета има 40 минути. В повечето случаи сърцето печели, както се случи в мача ни срещу румънците. Ние не се справихме с енергията и ентусиазма и. Трябва да тренираме и да станем отбор, чак тогава ще сме фаворити. На хартия може би сме такива, но на терена не е така", допълни хърватинът.

"Лукойл има опитен играч в лицето на Филип Виденов. Амат Аландо Тъкър, Юре Лалич, Павле Марчинкович. Ще се подготвим по-добре до утре, ще подходим с уважение и ще видим какво ще се случи, но нямаме място за повече грешки и подценяване. Целта ни беше да играем в Евролигата и се провалихме. Трябваше да победим румънците, а не успяхме. Трябва да променим мисленето си. Да сме на една и съща страница с треньорите и чак тогава ще успеем", завърши той.

Снимка: Евгений Солодов, официален фотограф на БК Химки