Лукойл започна сезона в TESY НБЛ с победа край морето

19.10.2013

Лукойл Академик откри победоносно сезон 2013/2014 в TESY НБЛ след победа над Черно море със 71:63 като гост във Варна. Най-резултатен за студентите бе Аландо Тъкър. Американецът отбеляза 23 точки, включвайки се от пейката. Бившето крило от НБА добави и 6 борби.

Трима баскетболисти на шампионите, които излязоха титуляри в зала "Христо Борисов" в събота вечер реализираха по 11 точки срещу моряците - Димитрис Вергинис, Филип Виденов и Юре Лалич.

Други трима играчи на Лукойл не взеха участие в срещата, тъй като останаха извън групата за пътуването до Йерусалим, а на връщане от Израел, Академик се отправи директно към Варна.

Това са юношите на клуба Николай Грозев, Николай Георгиев и Румен Василев, които очакват съотборниците си в Правец.

Четвъртият, който не бе на пейката за мача бе хърватинът Павле Марчинкович, но засега той има картотека единствено за Юрокъп.

Следващата изява за Лукойл Академик в TESY НБЛ е в 18,00 часа на 26 октомври (събота), когато студентите приемат Ямбол в двубой от 2 кръг.

Преди това обаче, на 23 октомври (сряда) пред шампиона стои изключително голямо предизвикателство - домакинство на втория по сила тим в Русия през изминалия сезон Химки Московски регион в битка №2 от Юрокъп.

Тя ще се състои от 18,00 часа в зала "Универсиада".

СТАТИСТИКА ОТ ЧЕРНО МОРЕ - ЛУКОЙЛ АКАДЕМИК

Снимки: ARENAVARNA.COM