Лукойл загуби, но спечели първото място в групата (видео)

23.11.2016

Лукойл Академик завърши първата фаза на Европейската купа на ФИБА като лидер в своята Група F. "Студентите" оглавиха класирането с 4 победи и 2 загуби и въпреки поражението от Приевидза със 77:81 като гости в Словакия в последния кръг.

Шампионите на България изпревариха израелския Бней Ерцлия, който също е с 4 победи и 2 загуби, заради по-добра точкова разлика. Лукойл е с +44 докато Бней Ерцлия е с +34. И двата отбора обаче, както и словаците от Приевидза, влязоха сред най-добрите отбори на турнира във втората му фаза.

Съперниците, срещу които ще се изправят момчетата на Тони Дечев от средата на декември също са ясни: Енисей Красноярк, който бе в групата на Рилски спортист и който отново ще пътува до България, Грьонинген от Холандия и Бенфика Лисабон от Португалия.

Енисей пък е добре познат на "студентите", които бяха в компанията на руснаците и преди година, отново в груповата фаза на ФИБА Къп.

Стив Зак с 18 точки и Павлин Иванов със 17 бяха най-резултатни срещу Приевидза. Американецът овладя и 9 борби под коша. Още 14 отбеляза Саша Загорац, а Дани Гибсън остана с 12.

СТАТИСТИКА ОТ ПРИЕВИДЗА - ЛУКОЙЛ АКАДЕМИК