Лукойл вади от употреба фланелката с №15

11.09.2013

Занапред никой баскетболист на Лукойл Академик няма да има привилегията да играе с №15. Двете цифри остават завинаги в историята на клуба като символ на лидерство и майсторство и ръководството преценява, че те трябва да бъдат извадени от употреба в чест на капитана Тодор Стойков.

Това влиза в силата още от този сезон. Ръководството ще постави огромен потник с №15 на Тодор Стойков в цветовете на Лукойл Академик на видно място в спортния комплекс в Правец. Екипът на варненеца ще бъде издигнат на специална церемония и закачен на тавана още преди първото домакинство на шампионите за новия сезон.

Управата на Лукойл Академик ще организира бенефис на своя лидер срещу някой от големите европейски клубове от мащаба на Барселона, Реал Мадрид, Панатинайкос, Олимпиакос. това ще се случи до края на годината и всичко е въпрос на взаимна договорка и най-вече, на най-удобното време, в което съперникът на Лукойл в този мач може да намери пролука в графика и да пристигне в България.

Тодор Стойков излиза в почивка. Той е провел разговори с президента на клуба г-н Валентин Златев и е поискал време да си отдъхне, да отсее емоциите и да се приготви за следващото предизвикателство в кариерата си. Той ще остане на работа в Лукойл Академик и ще продължи да бъде пример за подражание на младите.