Лукойл в търсене на успех №4 този сезон във ФИБА

16.11.2016

Лукойл Академик е на второ място във временното класиране на Група F на Европейската купа на ФИБА, към която поглеждаме отново днес, броени часове преди домакинството на Стяуа в Ботевград.
 
"Студентите" са с три победи и една загуба. Със същия баланс е е лидерът в нашата група Бней Ерцлия, но заради по-добрата точкова разлика - +30 за израелците срещу +19 за "студентите", първото място в момента принадлежи на Ерцлия - отбор, който през уикенда постави на колене в израелската лига гранда и участник в Евролигата Макаби Тел Авив.
 
Лукойл ще търси втора победа над Стяуа след тази, която постигна над румънците като гост на 25 октомври в Букурещ - 80:76. Академик откри участието си във ФИБА Къп тази есен с успех след продължение на Бней Ерцлия в зала "Универсиада" на 18 октомври, а след това, отново в "Универсиада" момчетата на Тони Дечев се наложиха над словашкия първенец Приевидза - 90:75 на 2 ноември.
 
Тази вечер Лукойл ще трябва да се върне на пътя на победата, от който временно излезе миналата седмица, когато допусна първо поражение в турнира - като гост на Бней Ерцлия в Израел със 79:84.
 
До края на първата фаза на ФИБА Къп на Лукойл предстои още едно гостуване - на Приевидза в Словакия на 23 ноември.
 
Снимка: LAP.bg