Лукойл се стяга за сблъсък с Панатинайкос на о-в Крит (видео)

02.10.2013

11-кратният пореден шампион на България Лукойл Академик ще участва на силния турнир "Петрос Икономакис" на остров Крит (4-6 октомври). В петък (4 октомври) от 19,00 часа "студентите" ще изиграят първия си мач от надпреварата и то срещу един от най-великите клубове в историята на европейския баскетбол Панатинайкос.

"Детелините", носители на титлата в Гърция за изминалия сезон, ще бъдат в пълен състав и с всички налични звезди, на които треньорът Аргирис Педулакис ще разчита през 2013/2014 в Евролигата. Панатинайкос е 6 пъти носител на трофея в Евролигата, 33 пъти е шампион и 14 пъти носител на Купата на Гърция.

В събота (5 октомври) от 16,30 часа Лукойл Академик ще срещне друг елитен тим от южната ни съседка на Крит - Паниониос. В неделя (6 октомври) от 18,00 часа е последното изпитание за баскетболистите на сръбския треньор Оливер Костич в турнира - срещу домакините от Ретимно.

"Студентите" заминаха днес по обяд за Солун, където ще пренощуват, а утре ще отлетят за остров Крит. Оливер Костич не може да разчита единствено на Тенчо Банев. Центърът отпадна от групата за турнето поради контузия.