Лукойл се пропука и позволи на Левски да изравни

31.05.2014

Титлата в НБЛ през този сезон ще се реши отново в пети мач, както и миналата година. Лукойл допусна втора загуба от Левски във финалната серия, този път със 78:95 във втората си среща като гост в зала "Универсиада", а резултатът между двата отбора е равен 2-2 успеха.

Мач №5 за шампионското звание, който ще бъде и последен за сезона, ще се състои на 3 юни (вторник) от 18,00 часа в "Арена Самоков". Както и на 3 юни 2013 г., така и сега 365 дни по-късно на същата дата "студентите" ще трябва да бранят крепостта си на шампиони.

Трябва им победа, за да приберат 12-та поредна титла на България.

Загуба ще донесе първо злато за Левски от 2001 г. насам, а за "сините" това ще означава требъл през годината след Купата на страната през март и първото място в Балканската лига.

Лукойл допусна Левски тотално да доминира, а след доброто начало на двубоя настъпи спад в редиците на шампионите в средата на втората четвърт.

Той бе провокиран от зонова защита на "сините", която "студентите" не успяха да разбият. Левски направи серия от 20-2, а след почивката продължи с изключителната си стрелба от разстояние - 14 тройки от 23 опита!

Петима играчи на претендента за титлата вкараха над 10 точки, а отличниците на Тити Папазов бяха Христо Захариев с 23 точки и Лайнъл Чалмърс с 22.

Брандън Хийт остана на косъм от дабъл-дабъл с 19 точки и 9 асистенции. За Лукойл единствен на ниво бе Аландо Тъкър с 20 точки.

Въпреки загубата, шампионите нямат никакво намерение да се предават. Те загубиха само една битка, но не и цялата война. В петия мач Лукойл трябва да покаже характер и воля, за да защити своята крепост и да прибере още един трофей във витрината в Правец.

СТАТИСТИКА ОТ ЛЕВСКИ - ЛУКОЙЛ

Снимки: LAP.BG