Лукойл се измъкна срещу Черноморец в Бургас

02.02.2013

Лукойл Академик изнесе слаба продукция срещу Черноморец в Бургас в срещата между двата тима от програмата на 15 кръг на родното първенство, но въпреки това, шампионите успяха да се поздравят с победата – 88:80.

Само трима баскетболисти от селекцията на Сашо Везенков бяха в час в днешния двубой – Дерил Уоткинс, който се отличи с дабъл-дабъл от 19 точки и 11 борби, Божидар Аврамов – 16 пункта и Брендън Хийт, който записа на сметката си 12 точки.

За домакините от морския ни град с 14 точки приключи Богдан Боев, а Джеймс Тейлър и Петър Ракович записаха срещу имената си по 13 пункта.

Баскетболистите на Лукойл Академик подходиха с пренебрежение към този двубой, което си пролича още в първите минути, както на терена, така и на светлинното табло – 19:16 в полза на гостите. До почивката, ситуацията не се промени особено, но все пак, възпитаниците на Везенков живнаха малко, за да се оттеглят с осем пункта преднина – 39:31 след 20 минути игра.

Наставленията в съблекалнята по време на почивката явно дадоха нужния резултат, след като през третата четвърт баскетболистите на Академик подобриха значително представянето си и това им помогна да покачат аванса си.

В заключителните десет минути феновете в зала „Бойчо Брънзов” отново станаха свидетели на много грешки в редиците на Лукойл, които от своя страна дадоха шанс на акулите да започнат да мечтаят за обрат. Сашо Везенков пусна в игра момчетата, които играят по-малко, но те се надпреварваха да бъркат и с лека ръка пропиляха аванс от 20 точки, който студентите държаха 3 минути преди сирената. Боев наниза тройка, а Иво Славчев избухна с две поредни забивки, но за съжаление на Дечо Коешинов и щаба му, времето не стигна за нищо повече и Академик си тръгна за Правец с победата – 88:80.

За Лукойл участие не взе Тенчо Банев, който през седмицата лекува контузия и въпреки че бе включен в състава на студентите за гостуването в Бургас, остана на пейката. Само 6 минути се застоя на терена и Павел Маринов. Устата на национала на два пъти бе разбита от играчи на домакините и заради кръв, съдиите пращаха ямболията на пейката.