Лукойл продължава напред успешно, справи се и с Берое

10.04.2013

Шампионите не срещнаха никакви проблеми в поредната задача по пътя към целта. Лукойл Академик се наложи като гост с 84:73 над Берое в мач от 25 кръг на Национална баскетболна лига и въпреки че домакините бяха по-резултатни в края, силите им не стигнаха за обрат.

Дарил Уоткинс отново блесна за студентите и подпечата победата със своите 20 точки и 7 борби. Другите двама, преминали двуцифрената граница, бяха Брандън Хийт и Павел Маринов със съответно 13 и 14. За гостите участие в срещата не взе гръцкото попълнение Димитриос Харитопулос.

Реджи Холмс бе на върха за домакините, но дори неговите 27 точки не бяха достатъчни, за да могат старозагорци да поднесат изненада на Академик. Мичъл Картър също се включи добре и отбеляза 15 плюс 7.

Лукойл наложи волята си бързо и още в първата четвърт натрупа разлика, която увеличи до двуцифрена на почивката за 44:33. До края Берое показа характер, но до сензация така и не се стигна.

Основната разлика между двата отбора дойде от играта в подкошието, където гостите доминираха напълно, отбелязвайки 40 точки срещу едва 16 за домакините. 

СТАТИСТИКА ОТ БЕРОЕ - ЛУКОЙЛ АКАДЕМИК