Лукойл привлече юношеския национал Александър Илиев

29.07.2014

Лукойл Академик отправя поглед към развитието на младите таланти в българския баскетбол. Ръководството подписа първи професионален договор с юношеския национал до 18-годишна възраст Александър Илиев.

191-сантиметровият гард е в основата на държавния тим, воден от Людмил Хаджисотиров на европейското първенство в Дивизия Б в София.

Той ще се присъедини към новия си клуб след приключване на шампионата.

Илиев е юноша на Овъргаз, роден е и е израснал в София, а през последния сезон трупа опит в тима на Чардафон Орловец Габрово, където се състезава едновременно в младежката лига до 19 години и в мъжкия състав в А1.

През август 2013 г. Александър участва в престижния камп с над 50 други таланти от цял свят Basketball Without Borders в Алмада, Португалия. Илиев бе част от националния отбор за кадети до 16 години на европейското в Дивизия Б в Румъния през 2012 г., а миналото лято, въпреки че бе един от най-малките в състава, игра и на първенството на Стария континент за юноши до 18 години, Дивизия А в Латвия.

Лукойл Академик приветства Александър Илиев с добре дошъл в клуба и му желае здраве и упоритост, с които да пробие в мъжкия отбор в най-близко бъдеще.