Лукойл привлече реализатор №1 на Германия (видео)

12.09.2013

Ръководството на Лукойл Академик продължава усилена работа по селекцията на отбора за новия сезон. Последното ново име, което в клуба имат удоволствието да оповестят официално пред медиите е това на Девин Уайт. Той е вторият американец, който идва в тима на сръбския старш-треньора Оливер Костич след бившето крило на Финикс Сънс и на Минесота Тимберуулвс Аландо Тъкър.

Девин Уайт е реализатор №1 на германската Бундеслига за 2012/2013 със средно 17,2 точки в 36 мача за тима на Финикс Хаген. Гардът, който е висок 186 см и е на 32 години, е №1 и в още една индивидуална класация в Германия - тази по откраднати топки средно с 2,0 на среща. Той има над 50% успеваемост при стрелбата от игра. Уайт идва, за да замести досегашния гард на "студентите" Брандън Хийт, чийто контракт изтече с края на сезона.

През 2006 г. Девин Уайт опитва късмета си в НБА като води подготовка с Финикс Сънс. През 2008 г. преминава за първи път в европейски клуб - Таково Вършац в Сърбия. От 2011 г. е в немския Хаген, а лятно време оползотворява, състезавайки се в първенството на Мексико.

Девин Уайт ще се присъедини към новите си съотборници от Лукойл Академик в рамките на около седмица. Селекцията при шампионите продължава като на ред е привличането на класен център от чужбина.

Досега ръководството на Лукойл Академик подписа с американците Аландо Тъкър и Девин Уайт, с гръцкия гард Димитрис Вергинис, с национала Александър Янев, с юношите на клуба Крис Минков и Николай Грозев, който парафираха първи професионални договори в кариерата си.