Лукойл преодоля младежите без затруднения

15.12.2012

Шампионът Лукойл Академик спечели лесна победа над младежкия национален отбор до 20 години с 96:63 като домакин в Правец. Четири дни след резила срещу Будучност и отпадането от Еврокъп, за отбора на Марин Докузовски дойде време да се бори по стара традиция само на вътрешната сцена.

Докузовски включи в състава за двубоя и издънилия се жестоко в четвъртък рано сутринта Мохамед Абукар. Американецът бе хванат да шофира в нетрезво състояние часове след загубата от Будучност като алкохолната му проба е показала по неофициални данни 2,1 промила. Ако кръвните тестове потвърдят показаното от дрегера, Абукар ще бъде съден по бързото производство и е заплашен дори от лишаване от свобода, според Наказателния кодекс на България.

Срещу младежите обаче Абукар игра най-малко - 10 минути, ако не се броят двете минути престой на терена на юношите Илко Вълчев и Руслан Василев. Американецът напуска отбора, но още не се знае кога ще може да напусне и България, заради неприятностите с полицията и властите.

Чудото в срещата бяха 20-те минути, които получи смъртната резерва този сезон Николай Колев, който бе купен през лятото с големи очаквания от Черно море. Националът се отблагодари за доверието като вкара 15 точки и овладя 6 борби.