Лукойл подписа с капитана на Великобритания (видео)

21.09.2013

Капитанът на Великобритания Киерън Ачара стана последното ново попълнение в редиците на обновения тим на Лукойл Академик. С неговото привличане селекцията на шампионите вече е официално затворена. Договорът на тежкото крило, което е родом от Шотландия, е до края на кампания 2013/2014, а от него се очаква да подсили студентите в подкошието.

Киерън Ачара току що приключи участие с националния тим на островитяните на Евробаскет 2013 в Словения. Великобритания бе в Група А на първенството на Стария континент, мачовете от която се играеха в Любляна. Британците бяха в компанията на Франция, Украйна, Германия, Белгия и Израел, а след края на първата фаза на европейското, те останаха на четвърто място и не се класираха напред.

В пет мача с екипа на Великобритания и с капитанската лента в Словения, Ачара регистрира средно по 10,6 точки и 6,0 борби за 23,2 минути на двубой (над 50% успеваемост в стрелбата от игра за 2 точки и над 80% от линията за изпълнение на наказателни удари).

Киерън Ачара е роден през 1983 г. в шотландския град Стърлинг в семейството на баща нигериец и майка испанка. Висок 208 см, тежи 118 кг, играе на позицията тежко крило. Кариерата му минава през италианските Болоня и Биела, испанските Барселона и Манреса, Глазгоу Рокс в родината си, Кавала (Гърция).