Лукойл победи футболния ЦСКА за Отбор на месеца

20.01.2016

Лукойл Академик получи заслужено признание за силното си представяне през последните месеци. Шампионът на България бе избран за “Отбор на месеца” за декември, а Тони Дечев - за най-добър треньор на миналия месец. Награждаването се проведе в Пресклуб България по-рано днес и бе уважено от наставника на тима, както и от капитана на отбора Тенчо Банев.

В традиционната анкета на Пресклуб България участваха журналисти от 25 редакции. "Студентите" представят страната ни във ФИБА Къп през този сезон и продължават да се борят за място в третата фаза на турнира, въпреки загубата от Антверп Джайънтс преди ден в Ботевград.  

Лукойл се справи с конкуренцията на футболния ЦСКА, за да достигне до "Купата на победата" (б.а. която е 17-та път от отбора на 2002 г. насам). Първенецът на страната ни привлече на своя страна 16 гласа от спортните редакции.

Наставникът на Лукойл Академик Тони Дечев заслужи значка "Златен трикольор", а 12 от гласовете му донесоха първото място в допитването. Втората и третата позиция останаха съответно за Шихан Емил Костов (Киокушин карате) и за треньора на футболния ЦСКА Христо Янев, които събраха по 7 и 5 гласа. 

Снимка: LAP.BG