Лукойл победи Балкан с 80:78 и изравни серията 2-2

29.05.2015

Лукойл Академик показа, че не е отбор, който се предава лесно и с много мъжка битка, сърце и характер измъкна 80:78 от Балкан в мач №4 за шампионската титла в НБЛ като гост в Ботевград. Така серията е изравнена 2-2, а решителната последна среща е в понеделник, 1 юни отново в Правец.

Лукойл игра без контузения Даниел Браун, който бе включен в състава за двубоя, но не записа нито минута. Той подкрепи съотборниците си от пейката, а те се сплотиха като юмрук в името на общата цел - пети мач пред тяхна публика.

Основна заслуга за успеха има Веселин Веселинов, който за пореден път изнесе лекция по родните терени за това как трябва да се воюва за честта на своя клуб. Крилото поведе колегите си напред със 17 точки, 8 борби и 3/4 успеваемост от тройката. Негова бе и асистенцията към Никола Драгович секунди преди сирената на редовното време, довела до снаряд на сърбина от далеч за 80:78.

Голям мач на Тери Смит с 16 точки, Никола Драгович вкара 15, а Христо Захариев остави на сметката си 13 точки, стискайки зъби и играейки със счупен пръст. Изключително храбър бе и Александър Груев, който забрави за болката в коляното и се включи на висота. Сърцето си остави на терена и Крис Минков, свършил много работа в защита.

СТАТИСТИКА ОТ БАЛКАН - ЛУКОЙЛ

Снимка: LAP.BG