Лукойл отлетя без Павлин, ще играе за него срещу Енисей

26.10.2015

Баскетболистите на Лукойл Академик заминаха с един по-малко за първата си сериозна битка този сезон - гостуването на руския Енисей. Тони Дечев бе принуден да извади в последния момент от състава един от най-необходимите си войници - Павлин Иванов. Павката пострада в мача срещу Берое в събота и ще отнеме време, за да се завърне на терена по-силен даже и от преди инцидента.

Тежък инцидент вкара една от големите надежди на Лукойл в лазарета. Капитанът, извел младежкия национален отбор до 20 години до полуфинал на европейското в Дивизия Б през 2012 г. бе блъснат в гръб, след което ударен с лакът в областта на горната челюст. Павлин има и комоцио, вследствие на сблъсъка.

"Павлин имаше огромно желание да пътува с отбора и да бъде с нас в Русия. До последно вярваше и настояваше пред мен да замине с нас. За съжаление състоянието му не е добро, днес сутринта ми се обади и решихме, че просто няма смисъл да поемаме излишен риск при тези дълги полети и изморително пътуване, което ни очакват", заяви треньорът на шампионите Тони Дечев.

"Тръгваме без Павката, но ще играем и заради него. Ще играем за победа. Дано мачът ни бъде по-лек от самото пътуване", споделиха останалите момчета от отбора.

Снимка: LAP.BG