Лукойл откри втората фаза на ФИБА Къп с победа

14.12.2016

Лукойл Академик стартира втората фаза на ФИБА Къп с победа. След крайното 84:72 като домакини на Бенфика в столичната зала "Универсиада", "студентите" откриват успешно сметката си в Група Р, където са още и съставите на Енисей Красноярск и Грьонинген.

Първото полувреме бе изключително равностойно и напрегнато, но атрактивно отиграване на Дани Гибсън със сирената оформи 48:41 в полза на българския шампион на голямата почивка. След завръщане от съблекалните преднината на селекцията на Тони Дечев набъбна до 19 точки. Гостите успяха да стопят изоставането си до 10 точки в заключителната четвърт, но Академик не позволи изненада.

Филип Виденов поведе победителите по капитански с 18 точки и 8 борби. Саша Загорац добави 15 точки, Христо Захариев го последва с 11, а Стив Зак остана с 10.

Над всички за Бенфика бе Деймиън Холис с 23 точки.  

Следващото изпитание пред Лукойл в Европа е на 21 декември в Сибир. Тогава "студентите" гостуват на Енисей Красноярск от 14:10 часа местно време (19:10 часа у нас). Преди това на родния първенец предстои среща с Академик Бултекс 99 на 17 декември в Пловдив.

СТАТИСТИКА ЛУКОЙЛ АКАДЕМИК - БЕНФИКА

Снимки: LAP.BG