Лукойл изпусна Левски след драма в Самоков

26.05.2014

Серията за титлата между Лукойл Академик и Левски е изравнена 1-1 победи след като 11-кратните поред шампиони на България допуснаха обрат и отстъпиха със 75:76 от "сините" във втория двубой, игран в "Арена Самоков".

Късметът помогна на Левски да стигне до кош чрез Лайънъл Чалмърс 3,9 секунди преди края на редовното време на срещата. Следващата битка между двата отбора е на 29 май от 18,00 часа в залата на "сините" "Универсиада".

Чалмърс създаде най-много проблеми на Лукойл и в крайна сметка бе най-добър за съперника с 26 точки, а Джумейн Джоунс направи дабъл-дабъл от 14 точки и 15 борби.

За Лукойл Аландо Тъкър реализира 16 точки, Антъни Уидън добави 15, а Юре Лалич остана с 11.

Неприятни новини долитат от лагера на шампионите относно здравословното състояние на един от най-добрите баскетболисти в тима на Сашо Везенков - Чавдар Костов.

Националът, който дълго време отсъстваше заради травма, получи нова контузия секунди преди края на мача и е под въпрос до края на серията. Съмненията са за разкъсани мускулни влакна, но повече яснота ще има след прегледа, на който Костов ще бъде подложен утре.

Снимки: LAP.BG